Narcissisten

BLI'R JEG NOGENSINDE FRI FOR DIG

Udkommer på dansk 2018

NARCISSISTEN

Betegnelsen narcissist bliver ofte brugt om mennesker, der er selvoptagede, men det er også en personligheds-forstyrrelse. Hvis din partner har mange narcissistiske træk, skal du passe rigtig godt på dig selv og dine børn - også hvis du beslutter dig for at søge skilsmisse

Når et par skal skilles, og den ene er narcissist, mens den anden er en ”normal” person, er narcissisten på egen hånd i stand til at skabe alle mulige typer af konflikter. Det skriver forfatter og terapeut Karyl McBride i bogen 'Bli'r jeg nogensinde fri for dig', der udkommer i 2018 på Powerpress.

 

Narcissistens konfliktoptrappende handlinger får den ”normale” ægtefælle til at gå i forsvarsposition – specielt, når børnene er involverede. For udenforstående ligner det en kamp mellem to jævnbyrdige, men i virkeligheden sker der det, at den ”normale” ægtefælle forsøger at beskytte børnene mod en tyran.

 

Mange mennesker er ikke opmærksomme på narcissistiske træk hos deres medmennesker - heller ikke, når de selv er involveret i et forhold til en narcissist. Det er ifølge Karyl McBride en almindelig antagelse blandt skilsmisseadvokater, terapeuter og sagsbehandler, der træffer afgørelser om børnenes samvær, dommere og andre professionelle, at begge ægtefæller er ansvarlige, når der er et ”højt konfliktniveau” under en skilsmisse. Mange professionelle tror, at langstrakte og svære kampe om forældremyndighed og samvær opstår, fordi der er to forældre, som er stædige, selvoptagede og måske også lidt skøre. Det behøver imidlertid ikke at være tilfældet. Virkeligheden kan være, at kampen står mellem en forælder, der forsøger at beskytte sig selv og sine børn mod en narcissist.

 

Mange mennesker bruger ordet ”narcissist” i daglig tale. Det sker typisk for at indikere, at en person er forfængelig eller selvoptaget. Imidlertid kan narcissisme også være en personlighedsforstyrrelse. Hvis din partner - eller ekspartner - har mange narcissistiske træk, går det ud over både dig og dine børn - også når du vælger at forlade din partner. I Karyl McBrides bog får du værktøjer til at klare skærene og samtidig drage omsorg for dig selv og dine børn.

 

TAG TESTEN PÅ POWERKVINDERNE.dk: 50 tegn på at din partner er narcissistisk >>

 

 

Telefon +45 3011 9693

Email: kontakt@powerpress.dk

POWERKVINDERNE POWERPRESS

Hovedgaden 41A, 1.tv., 3460 Birkerød