Libbie Buffon

Hjemmets lovløshed

|

Men i dit ægteskab kan du opleve det som om, du lever på lovløst område, hvor det har kolossale omkostninger for ofret at søge væk. Krænkeren har nemlig en magtposition over ofret, for hvis de to har et barn sammen, kan det være umuligt at fjerne sig fra volden, også selv om man søger skilsmisse.

Der er altså tale om en ulige magtrelation.

Alligevel vælger nogle mennesker, at betegne det som en ’konflikt’. En konflikt kan imidlertid kun finde sted mellem to ligeværdige parter. Og da forældreansvarsloven binder krænker og offer til hinanden, har krænkeren magten.

Derfor er råd nummer ét til dig - og dette er mit vigtigste råd: Du skal hele dig selv.

Søg hjælp om nødvendigt. Sørg dog for, at din ekspartner ikke ved, at du søger hjælp. Hvis du har modtaget en lægehenvisning, skift da efterfølgende læge uden at få din gamle journal overført. Betal regningerne kontant, hvis du stadig deler bank med din ekspartner.

Du gør det rigtige ved at søge hjælp. Det er en sund beslutning. Men på henvisningen vil der normalt stå ’depression’, også selv om du er naturligt nedtrykt over dit ægteskab. I mange andre lande er forholdet mellem læge og patient ukrænkeligt. Men det er det ikke i Danmark og her kan selv sådan en henvisning bruges imod dig i retten.

At hele dig selv er den fornemmeste opgave, du har. Jo mere du kan hele dig selv, inden du eventuelt træffer beslutning om at forlade dit ægteskab, jo flere kræfter har du til det, du nu skal igennem.

Libbie Bouffon
Uddrag fra
Det største svin vinder

narcissist.dk og EnouQh.com – vi deler citater om narcissistisk og psykisk vold.
Er du sammen med en narcissist? Tag testen her: Narcissist-testen.
Facebook: https://www.facebook.com/stoppsykvold

Vis alle citater 😘