Berith Siegumfeldt

At narre sit publikum

|

Personlighedsændringen bruger han især, når han vil undgå at stå til ansvar for noget, når han vil undgå at stå til regnskab for noget, eller når nogen vil have noget fra ham – og det handler stort set om hvad som helst, nogen vil have fra ham – kærlighed, følelsesmæssig støtte, at være en far, der bakker op og støtter både sin kone og sine børn eller for undgå at betale underholdsbidrag.

Narcissisten vil blive ved med at ændre personlighed for at undgå noget eller for at narre den eller dem, der “er efter ham”, hans modstander – eller hans offer!

At skifte personlighed har også det formål, at han kan manipulere med andre, at han kan tilrane sig noget – status, titel, ejendom – eller for at opnå beundring eller få nogen til at gøre tjenester for sig.

[Forkortet red.]

Berith Siegumfeldt
https://berithsiegumfeldt.dk


Kommentar: Ved ofte at ændre personlighed, opnår narcissistet, at det er svært for andre at gennemskue. Det bliver endnu sværere, når narcisten parkiserer forskellige personligheder (uden at være personlighedsspaltet) over for forskellige personer, der skal være med til både at beskytte og booste narcissistens offentlige facade.

narcissist.dk og EnouQh.com – vi deler citater om narcissistisk og psykisk vold.
Er du sammen med en narcissist? Tag testen her: Narcissist-testen.
Facebook: https://www.facebook.com/stoppsykvold

Vis alle citater 😘