psyke.dk

På sammenbruddets rand

|

Der var frygten for de indirekte reaktioner fra psykopat-partneren, i form af forfølgelse, hævn, tavshed eller direkte vold mod mig eller mine nærmeste, jeg frygtede.

Jeg var også bange for, hvad mine omgivelser ville sige, hvis jeg afbrød forbindelsen til ham og endelig var jeg usikker på, om jeg kunne klare det pres af beskyldninger, hvor jeg fik at vide, at jeg selv var styrende, manipulerende, ond og beregnende.

Jeg var også usikker på min økonomi og hvor jeg skulle bo, hvis jeg gik fra ham.

Mine tanker gik i ring og endte med, at jeg blev frustreret og ikke kunne finde hoved og hale i det hele. Mest af alt havde jeg da lyst til at opgive projectet og leve videre med de forhold som de nu var.

Jeg følte mig på sammenbruddets rand, svedte og havde ondt i maven, typiske tegn på stress.

Jeg ønskede at komme væk fra det hele, for at få en pause. Disse forhold blev delt med psykologen og ikke psykopaten, som i det store og hele først til sidst tog mig alvorlig, da jeg sagde at forholdet var slut.

For at kunne klare de mange problemer, var jeg hen ad vejen i forbindelse med min psykolog, som vidste hvordan jeg havde det og kunne forudse de problemer og tilbagefald, som ofte forekom.

Henrik Carsten Krarup, Psykolog
https://www.psyke.dk

narcissist.dk og EnouQh.com – vi deler citater om narcissistisk og psykisk vold.
Er du sammen med en narcissist? Tag testen her: Narcissist-testen.
Facebook: https://www.facebook.com/stoppsykvold

Vis alle citater 😘