Craig Malkin

Positive illusioner

|

De to psykologer Benjamin Le ved Haverford College og Natalie Dove fra Eastern Michigan University gennemgik for nylig over 100 studier, som omfattede op mod 40.000 mennesker, der levede i parforhold.

De nåede frem til det resultat, at om et par holdt sammen i mere end et par uger eller måneder ikke primært afhang af, om partneren havde en vindende personlighed, et godt selvværd, eller om de følte sig nært forbundet, men af, om den ene eller begge havde positive illusioner – det vil sige, at de opfattede partneren som dygtigere, mere begavet og smukkere, end han eller hun var rent objektivt.

Hvis vi tror, at den, vi holder i hånden, er den mest fantastiske af alle tilstedeværende, kan vi også selv føle, at vi er noget særligt.

Craig Malkin
Uddrag fra Narcissisme
Dansk Psykologisk Forlag

Kommentar: I konteksten 'at falde for en narcissist' – giver studiet samtidig en del af forklaringen på, hvorfor vi alle kan falde for en narcissistisk krænker! Mange befinder sig i et parforhold med en narcissist og – i hvert fald for en periode – tildeler narcissisten positive egenskaber.

narcissist.dk og EnouQh.com – vi deler citater om narcissistisk og psykisk vold.
Er du sammen med en narcissist? Tag testen her: Narcissist-testen.
Facebook: https://www.facebook.com/stoppsykvold

Vis alle citater 😘