Børnebidrag

Privat aftale om børnebidrag

|

Hvis en forælder af en eller anden grund undlader at betale børnebidrag, er det Udbetaling Danmark, der skal sørge for at inddrive pengene. Indtil det sker, kan Udbetaling Danmark i de fleste tilfælde udbetale den del, der hedder normalbidraget, som et forskud.

Men i nogle tilfælde er det ikke muligt for Udbetaling Danmark at udbetale et sådan forskud. Det gælder, hvis parret, der er gået fra hinanden, har indgået en privat aftale om børnebidraget i forbindelse med skilsmissen.

Bliver man senere uenige om den private aftale, og den ene derfor undlader at betale børnebidrag i en periode, kan Udbetaling Danmark ikke give et forskud, før Familieretshuset, der er skilsmissemyndighed, har behandlet sagen.

Elisabeth Astrup Journalist
Politikken


Kommentar: Konklusionen er – undgå at lave en privat aftale om børnebidrag, selvom det af nogle anbefales! Du kender ikke din partner rigtigt, før I er gået fra hinanden!*

Men selvom der søges om indgåelde af aftale om børnebidrag, så kan det stadig have langt udsigter at deles om udgifterne og nå frem til en aftale, hvis den ene part bevidst trækker sagen i langddrag – og det er der mange muligheder for. Dem vil jeg ikke nævne her, for så risikerer de bare at blive brugt som en guide!

Egen sag tog fx 3 år at få afsluttet med de udfordringer, det så koster, når børnebidraget efter diverste retssager efterfølgende skal tilbageføres skattemæssigt på tidligere år. Især når Skat har 8-9 måneders ventider på sagsbehandling.

Forsøg på at få modpart til at indgå en frivillig aftale strandede efter 12 månder. Vel at mærke en aftale som på den lange aftale ville have været en langt billigere løsning for den anden forælder!*

At være eneforsøger i 3 år er voldsomt hårdt for økonomien. Og nej, i nogle tilfælde kan du ikke få straks-udbetalt normalbidraget af Udbetaling Danmark!

narcissist.dk og EnouQh.com – vi deler citater om narcissistisk og psykisk vold.
Er du sammen med en narcissist? Tag testen her: Narcissist-testen.
Facebook: https://www.facebook.com/stoppsykvold

Vis alle citater 😘