Narcissisme

Rig = berettigelse!

|

I et eksperiment skabte forskere et to-spiller-spil Monopoly til hundrede par forsøgspersoner.

I kraft af et møntkast blev en af personerne i hvert par valgt til at spille efter et fordelagtigt sæt regler, mens det andet ville spille efter standardsættet af regler.

Den begunstigede spiller fik følende privilegier: Den begunstigede spiller:

  • begynder spillet med dobbelt så mange penge. Den begunstigede spiller indsamler dobbelt så mange bonuspenge for at passere start.
  • kaster to terninger i stedet for én, da den dårligt stillede spiller kaster.

Med skjulte kameraer var forskerne i stand til at observere spillernes holdninger.

De rige spillere slog deres spillebrikker aggressivt rundt på brættet, indtog flere snacks og fejrede deres succeser. Den aggressive adfærd var ikke begrænset til deres forhold til livløse genstande; de begunstigede spillere optrådte uforskammet over for deres konkurrenter.

Et af mine yndlingscitater fra de optagede spil-sessioner kom fra en rig spiller: »Jeg er stort set urørlig på dette tidspunkt.«

Konklusion:
Men hvorfor ville rigdom og status mindske vores følelser af medfølelse med andre? Når alt kommer til alt, virker det mere sandsynligt, at det at have få ressourcer ville føre til egoisme. Forskerne formoder, at svaret kan have noget at gøre med, hvordan rigdom og overflod giver os en følelse af frihed og uafhængighed fra andre. Jo mindre vi skal stole på andre, jo mindre bekymrer vi os måske om deres følelser. Dette fører os til at være mere selvfokuserede.

Luke Landes
www.consumerismcommentary.com

narcissist.dk og EnouQh.com – vi deler citater om narcissistisk og psykisk vold.
Er du sammen med en narcissist? Tag testen her: Narcissist-testen.
Facebook: https://www.facebook.com/stoppsykvold

Vis alle citater 😘