Det største svin vinder

Som puslespilbrikker

|

Offer og krænker passer tilsyneladende fortrinlig godt sammen. Og de er meget gode til at finde hinanden. Årsagen er, at de ubevidst sender psykologiske ’reservedele’ til hinanden, nemlig de dele, som de ikke selv vil have eller har vanskeligt ved at rumme.
  Offeret har svært ved at sætte sig selv igennem og holder sig tilbage fra at skride til effektiv handling. Derfor finder hun en partner, som gør det i rigelig grad for dem begge. For krænkeren er det som regel følelsen af at være sårbar og afhængig, som er mest uvelkommen. Derfor finder han en partner, som har det for dem begge.
  I starten kan offer og krænker føle det, som om de er to halve, der tilsammen bliver en hel. De handler nemlig med hinanden, så begge midlertidigt føler sig ressourcestærke og komplette.
  Man kan sige, at krænkeren har nogle følelser, han gerne vil af med. Og de passer pudsigt nok lige til de følelser, som offeret føler, at hun mangler. Derfor kan det føles, som om krænkeren har den nøgle, der passer til hendes indre skab.
  Men for mange par skrider balancen mere og mere med tiden. Den ene oplever måske, at den anden ikke ’leverer’ den aftalte vare. Det, der i starten var en alliance på en psykologisk kontrakt, kan udvikle sig til at blive psykisk vold.

Libbie Bouffon
Uddrag fra bogen
Det største svin vinder

narcissist.dk og EnouQh.com – vi deler citater om narcissistisk og psykisk vold.
Er du sammen med en narcissist? Tag testen her: Narcissist-testen.
Facebook: https://www.facebook.com/stoppsykvold

Vis alle citater 😘